Αλλάζει ο Δήμος Τανάγρας με νέα εργα που ξεκινούν

Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής, που θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει τον οικισμό της Οινόης, προϋπολογισμού 700.146,17 ευρώ.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΣΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» τη σύμβαση για το έργο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΑΦΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΟΙΝΟΗΣ».

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο στοχεύει να αναβαθμίσει τον οικισμό της Οινόης και στα πλαίσια του έργου οι κυριότερες επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν είναι οδοποιίας και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, όπως:

1) Βελτίωση του οδικού δικτύου του αστικού ιστού του οικισμού Οινόης. Θα ασφαλτοστρωθούν οι δύο κεντρικές οδοί, δηλαδή η οδός που οδηγεί στον κεντρικό Σιδηροδρομικό σταθμό και εν συνεχεία στην Κοινότητα Οινοφύτων καθώς και η κάθετη σε αυτήν οδό που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο και η οδός που οδηγεί στο Αθλητικό Πάρκο Οινόης (γήπεδο 5×5).

2) Κατασκευή πεζοδρομίων και

3) Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού σχεδιασμού (επίστηλα) με όλη την απαραίτητη υποδομή.

Τα Παραδοτέα του έργου θα είναι:

6.282,91 τετραγωνικά μέτρα ασφαλτοστρωμένης οδού

1.150 τρέχοντα μέτρα κρασπέδων

2.606,64 τετραγωνικά μέτρα κυβόλιθων

60 Φωτιστικά σώματα

70 μέτρα δίκτυα αποχέτευσης όμβριων υδάτων

140τ.μ. πλακοστρώσεις με πλάκες ΑΜΕΑ για την ασφαλή κίνηση τους

30 Κάδοι απορριμμάτων

30 Καθιστικά-Παγκάκια

80 Μεταλλικά κολονάκια πεζοδρομίου

Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από το Επιχειρησιακό Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι (6) μηνών.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:

“Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας. Το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει τον οικισμό της Οινόης και θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της, καθώς συμπληρώνει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αναβαθμίσει ολόκληρο τον Δήμο Τανάγρας με έργα χρήσιμα για την τοπική κοινωνία, αξιοποιώντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερα τον πρώην Περιφερειάρχη και νυν δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά για την άψογη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή τους στο έργο αυτό.”

Δείτε ακόμη

Έργα αποχέτευσης ύψους 38.230.250,00 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στο Δήμο Τανάγρας!!!

Σχετικά